Wix.com-anmeldelse: 7 ting du trenger å vite om å lage hjemmeside med Wix

Wix anmeldelseWix.com er sannsynligvis den mest populære nettside-byggeren i verden. Over 100 millioner mennesker har utviklet nettsiden sin med Wix, og den er veldig populær i Norge også.

Men passer Wix til dine behov?

For å finne svaret, les gjennom vår Wix-anmeldelse.

Hvis den passer til dine behov, kommer du også til å lære hvordan du faktisk får besøkende til din Wix-hjemmeside. Det betyr flere potensielle kunder og mer penger til bedriften din!

1. En rask forklaring av hva Wix er

Wix.com tilbyr et verktøy som lar deg lage din egen gratis hjemmeside. Du trenger ingen tekniske kunnskaper (ingen programmering trengs) for å lage din webside med Wix.

Og hvis du ønsker å oppgradere den til en nettside som ser profesjonell ut (uten synlige annonser, og med ditt eget domenenavn, som for eksempel dinbedrift.com), vil det kun koste deg rundt 65 kroner per måned (mer om priser om et øyeblikk).

Wix er midt i blinken, spesielt for frilansere og små bedrifter som ikke ønsker å betale tonnevis av penger for han profesjonelle webutvikler-fyren. Hvis du har et yogastudio, en frisørsalong, et konsulentbyrå eller lignende, er det absolutt ingen behov for å bruke penger på en dyr, profesjonell webutvikler. Bare gjør det selv og spar de pengene til andre former for utvikling av virksomheten din!

 

2. Wix-maler (godt optimalisert for dine behov)

Ved å tilby hundrevis av klargjorte nettside-maler, sparer Wix deg for mesteparten av tiden og kreftene du ellers ville brukt på kreativ tenkning.

Wix templates

Du velger ganske enkelt den malen som passer bedriften din eller hva enn nettsidens tema er.

Disse malene er optimaliserte for en problemfri brukeropplevelse. Folk forventer at bestemt informasjon er plassert på bestemte steder på nettsider. Akkurat som at du i en bil forventer at gasspedalen er til høyre, bremsen er i midten og clutchen er til venstre. Så ved hjelp av Wix-maler trenger du ikke å tenke på nettsiden din sin layout. Du trenger bare å erstatte teksten i malene med din egen informasjon.

I Wix har du mange 1-sides design, og det betyr at mesteparten av den nødvendige informasjonen allerede er på forsiden. Eksempelvis har Wix en seksjon på bunnen av siden som inneholder kontaktdetaljer med et Google Maps-kart for bedrifter som holder til et fysisk sted.

 

3. Nettside-byggeren i Wix (brukervennlighet?)

Når du har valgt malen din, gjenstår det bare å legge til din egen tekst, grafikk og bilder.

Nettside-byggeren er i utgangspunktet et DDSEDDF-verktøy, det betyr “det du ser er det du får”. Du kan klikke direkte på sideelementene og begynne å redigere dem:

nettside byggeren wix.com

Du kan endre bakgrunnsbildene, bildene på de ulike delene av siden din, tekstene og så videre.

Wix er et veldig enkelt og intuitivt verktøy å bruke. Det er ikke så mye mer å si.

Men én ting vi må nevne som ikke er så lett, er å skrive ord som a) bringer besøkende til siden din og b) forvandler disse besøkende til betalende kunder.

Mer av det straks:

 

4. Søkemotoroptimalisering i Wix (veldig viktig å forstå!)

En nettside uten skikkelig søkemotoroptimalisering er som en bil uten motor. Den ser kanskje fin ut fra utsiden, men den er ubrukelig.

Da spør du kanskje: Hva er søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering, eller SEO (Search Engine Optimization), betyr i utgangspunktet at når en person googler noe, ønsker vi å dukke opp på den første siden i Google sine søkeresultater.

Hvis du ser etter et yogastudio i Oslo, vil du sannsynligvis skrive inn akkurat de ordene i Google.

Derfor optimaliserer vi vår Wix-hjemmeside for akkurat de ordene. Hva enn virksomheten din går ut på, prøv å sette deg inn i situasjonen til en potensiell kunde. Hva søker de på i Google når de ønsker å finne en bedrift som er slik som din? Optimaliser deretter siden din for de “nøkkelordene”.

Her er metoden for å gjøre det på Wix.com (hvis du ikke allerede har gjort det, registrer deg på Wix nå).

Rediger forsiden din sin meta-informasjon:

På toppen, klikk ”Sider: Home”:

wix review seo

Klikk deretter på de tre små punktum ved siden av “Home”. Klikk så på ”Sidens SEO”:

Wix erfaringer seo

Deretter har du en seksjon der du må fylle ut to hovedfelt:

Wix Norge SEO

Tittelen bør inneholde ditt viktigste nøkkelord samt navnet på bedriften din. Nøkkelord er det bedriften din handler om og hvor den befinner seg (dersom fysisk beliggenhet er relevant). For eksempel:

  • thai-restaurant i Bergen
  • personlig trener i Oslo

Du tar poenget.

“Side-beskrivelsen” kan være litt lengre, og den bør oppfordre personen til å klikke på nettsiden din.

Og når du klikker på ”Forhåndsvis på Google”, vil du se en forhåndsvisning av hvordan det vil se ut for folk som ser på søkeresultatet i Google:

Wix gratis hjemmeside

Skriv tekst om virksomheten din på nettsiden din

Deretter går du tilbake til forsiden til nettstedet for å skrive inn litt tekst. Prøv å ha minst 250-300 ord på forsiden din som forklarer hva du tilbyr. Gjelder det for eksempel yoga-bedriften, kunne du skrevet om fordelene med yoga, tjenestene du tilbyr, hvordan man blir en kunde eller et medlem av studioet etc..

Legg til dine egne bilder & gi filene beskrivende navn

Legg til noen bilder som passer til teksten. Husk å navngi filene på datamaskinen din før du laster dem opp, for eksempel yoga-studio-oslo.jpg, yoga-oslo.jpg etc.

Ikke bare gi bildene dine tilfeldige navn som 1434543.jpg! Alt dette vil påvirke resultatene av søkemotoroptimaliseringen på lang sikt. Vi vil at Google helt og holdent skal forstå hva nettsiden din handler om, og du bidrar til dette ved å navngi bildefilene dine skikkelig.

Merk: Du vil ikke få umiddelbare resultater av søkemotoroptimalisering. Men hvis du gjør det riktig, skal du sakte, men sikkert begynne å få trafikk fra Google og andre søkemotorer til din Wix-hjemmeside etter 1-3 måneder.

 

5. Nettbutikk med Wix – bra eller ikke?

Det er bra å skjønne følgende:

Wix er hovedsakelig en nettside-bygger for “normale” nettside som for eksempel en bedrift som vil liste opp tjenestene sine, kontaktdetaljer etc..

Helt ærlig, selv om Wix har en nettbutikk-funksjon, fins det bedre alternativer der ute. Funksjonen er imidlertid enkel å bruke, så prøv den ut hvis du bare ønsker å teste ut salg via internett.

Men dersom du bygger en seriøs nettbutikk med en langsiktig plan, vil vi anbefale Shopify.com i stedet. Det er den mest populære tjenesten i verden for å bygge en nettbutikk, og de fokuserer kun på å selge via internett.

 

6. Wix-priser (gratis vs. betalversjon)

Wix har ikke noen tidsbegrensning for din gratis-nettside – den er gratis til evig tid (med mindre du går over deres månedlige grense for trafikk).

I gratisversjonen har du to ganske merkbare annonser på nettsiden din:

Wix annonser

I tillegg ser ikke internettadressen din særlig profesjonell ut dersom du lager en nettside for bedriften din eller et annet profesjonelt formål. Den vil se ut som noe som ligner på dette:

https://ditt-valg.wixsite.com/ditt-nettsteds-navn

Dessuten er funksjonene ganske begrensede i gratisversjonen.

Hvis du bestemmer deg for å oppgradere til premium-pakkene, er det 5 ulike priser avhengig av hvor mange funksjoner du trenger. Dette er hvordan prisene så ut da vi utførte vår test:

Wix priser

Den faktiske månedlige prisen avhenger av om du velger et abonnement som gjelder for én måned, ett år eller to år. Det kan du velge når du klikker på en av planene.

For de fleste brukere er det tilrådelig å velge Combo eller Unlimited. Du vil få et gratis domene og bli kvitt Wix-annonsene på siden. Med “connect domain”-pakken vil du ikke engang bli kvitt annonsene, så det vil fremdeles se ut som en amatør-side til tross for du betaler.

Gratis-domenene gjelder for .com, .net og andre internasjonale utvidelser. Wix tilbyr ikke muligheten til å registrere de norske .no-domenene. Du kan imidlertid kjøpe det separat fra et annet selskap og deretter koble det til din Wix-hjemmeside.

Men før du i det hele tatt tenker på pengeproblemene, bare prøv ut gratisversjonen av Wix.com.

 

7. Wix i forhold til andre nettside-byggere

Er Wix egnet for dine behov?

Her er et par ulike scenarioer for ulike typer folk. Kanskje du kan identifisere deg med én eller flere av disse tre gruppene og velge den tjenesten som passer deg best:

  • Hvis du skal skrive mange blogginnlegg, burde du kikke på WordPress – det er den mest populære blant bloggere!
  • Hvis du ønsker å bygge en nettbutikk på et lite budsjett, anbefaler vi Shopify.com – det er den mest populære tjenesten for denne bruken.
  • Hvis du er en frilanser eller en bedriftseier, vil vi definitivt anbefale Wix. Det er absolutt godt nok for de fleste eiere av småbedrifter!

Dersom du har Wix-erfaringer, skriv inn en kommentar under. Og hvis du ikke egentlig liker Wix, eller det er for dyrt, les artikkelen vår om en konkurrent kalt Webnode.

One thought to “Wix.com-anmeldelse: 7 ting du trenger å vite om å lage hjemmeside med Wix”

  1. Hei
    Jeg har brukt Wix i mange år. Her blogger jeg om den digitale hverdagen i barnehagen. Har ikke mye å sammenligne med, men er kjempe fornøyd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *