Webnode-anmeldelse & erfaringer samt tips for din Webnode-hjemmeside

webnode anmeldelseI denne artikkelen kan du lese Nettmesters Webnode-anmeldelse og -erfaringer samt tips for å lage en side som faktisk virker (=bringer inn besøkende som blir betalende kunder!)

Webnode er en tjeneste som gjør det mulig for deg å enkelt lage din egen gratis hjemmeside – og den er fullstendig optimalisert for norske kunder (språk, .no-domener etc.)

Dette er en av nettside-byggerne der ute som er enklest å bruke. Den er perfekt for eiere av små bedrifter, frilansere, små sportsklubber, enkeltpersoner etc.

Det som for noen år siden hadde kostet deg tusenvis av kroner, kan du i dag gjøre gratis på egenhånd. Så glem den selgeren som prøver å selge deg en nettside for 20 000 kr. Gjør det selv og bruk heller pengene på en herlig ferie til et varmt sted.

Webnode produserer responsive nettsider, som betyr at de vises perfekt på alle skjermstørrelser: Mobil, nettbrett og datamaskin.

La oss sette i gang med de praktiske tingene:

Instruksjoner for Webnode

Først begynner du med å registrere deg på https://no.webnode.com

Deretter velger du din nettside-mal – avhengig av hvilken type bedrift du har, og hvilken mal som passer den visuelt:

webnode erfaringer

Så kan du bare sette i gang med å legge inn din egen tekst og dine egne bilder ved hjelp av de ulike funksjonene, som er veldig enkle å bruke. Teknisk er Webnode veldig enkelt og intuitivt å bruke, så du kan spare all energien din på de tingene som faktisk har noe å si: Å lage din egen tekst og bilder til siden din!

Du kan umiddelbart publisere nettsiden, og den vil bli lansert på en adresse som ser slik ut: http://ditt-valg.webnode.com

Det tar bokstavelig talt kun fem minutter å få opp en nettside, men det vil selvfølgelig vanligvis ta mer tid å gjøre teksten og bildene fine og perfekte.

Og for å etter hvert få besøkende til siden din, er det en ting du må ta i betraktning, og det er SEO:

SEO i Webnode

Hvis du gjør dette én gang, kan det være at det vil gjøre at bedriften din tjener mye penger på lang sikt (ved å tiltrekke nye potensielle kunder til nettsiden).

SEO (Search Engine Optimization = søkemotoroptimalisering) betyr at du optimaliserer nettsiden din slik at folk finner siden din gjennom Google (og andre søkemotorer).

Det vil imidlertid ta litt tid. Det betyr at hvis du lager en godt optimalisert side i dag, kan du begynne å få besøkende fra Google om noen måneder.

Dette er en veldig kort introduksjon til SEO (å forklare det i detalj ville tatt timevis), men her er det mest grunnleggende:

La oss se for oss at du har et yoga-studio i Oslo. Vanligvis er det slik at hvis du så etter et yoga-studio i Oslo, ville du sannsynligvis skrevet “yoga Oslo”, “yoga studio Oslo” eller lignende inn i Google, sant?

Dette kan vi også sjekke på Google Adwords ved å manuelt skrive inn ordene:

webnode review seo

Dette betyr at ifølge Googles beregninger skriver mellom 1 000 og 10 000 mennesker “yoga Oslo” i søkefeltet til Google hver måned. Vi ønsker å få noen av disse menneskene til siden vår!

Vi skal optimalisere vår Webnode-hjemmeside sin framside med dette hovednøkkelordet, “yoga Oslo”:

Først setter vi sidetittelen på framsiden:

I toppmenyen i Webnode, klikk på “Sider”. Klikk deretter på “SEO-innstillinger for side” (mens du sørger for at Forside er valgt som den siden du redigerer):

webnode norge tips

De to fremhevede delene er de viktigste. Resten kan du la stå tomt.

Etter hvert vil du bli funnet av Google, og siden din vil se slik ut blant søkeresultatene:

webnode hjemmeside

Deretter må du helst skrive mye tekst på framsiden som forklarer om bedriften din. Det bør inkludere ordene “yoga” og “Oslo” noen få ganger i en naturlig kontekst. Spesielt i den første store overskriften til siden din, for eksempel slik som her:

webnode test norge

Vi vil ikke “lure” Google på noen måte ved å bare stappe inn nøkkelord på Webnode-hjemmesiden din. Du må rett og slett skrive klar tekst om yoga og om bedriften din, som er nyttig for kundene dine. Skriv for eksempel om fordelene med yoga, hvordan bedriften din ble startet etc.

 

Webnode – gratis i forhold til betalt

Som du vet er den grunnleggende nettsiden gratis på Webnode. Dette vises hovedsakelig i nettadressen din, med webnode.com-endelsen. Det er også en annonse på bunnen av siden for å indikere at nettsiden ble bygget med Webnode. Me gratisversjonen er det ganske mange begrensninger, blant annet når det gjelder lagringsplass og mengden trafikk per måned.

Så hvis nettsiden skal brukes av bedriften din eller til et annet seriøst formål, er det definitivt verdt å oppgradere – minst til MINI-pakken. Den gir deg et gratis .no-domene det første året.

Etter det første året vil prisen for .no-domenet være 237 kroner i året, mens MINI-pakkeprisen fremdeles vil være 49 kr i måneden.

De dyrere pakkene har flere funksjoner for siden din, som nettbutikk, videobakgrunner, flere e-postkontoer etc.

Den komplette prislisten er tilgjengelig på https://no.webnode.com -nettsiden (uten at du trenger å registrere deg) i hovedmenyen (Priser).

 

Konklusjon på Webnode-anmeldelsen vår

Webnode er perfekt for de fleste eiere av små bedrifter, frilansere etc. som vil ha en nettside med et statisk, moderne og profesjonelt utseende.

Så prøv det gratis på Webnode.no (og bruk SEO-tipsene ovenfor).

Hvis du trenger mer avanserte systemer, som booking-systemer eller å integrere dine nåværende IT-systemer i nettsiden din, eller hvis du trenger en profesjonell nettbutikk, så kan det være du bør snakke med en som er profesjonell og som koster mye penger. Webnode har en nettbutikk-funksjon, men den er bare for begynnere og ikke egentlig for langsiktige og seriøse nettbutikker.

Hvis du har erfaringer med Webnode, legg igjen en kommentar nedenfor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *